logo

Dagens profil: Tuva Hansen

Tuva Hansen skriver historie før hun hadde spilt en eneste tellende kamp for Brann. Hun er tidenes første kaptein i et kvinnelig seniorlag for Brann. At en kaptein for et lag som ble seriemester har valgt å bli værende i Brann er heller ikke hverdagskost. Sist det skjedde var i 1964 da Trygve Andersen, i motsetning til en viss Skeidar-arving, valgte å bli værende i Bergen etter seriegullet året før.

På toppen av det hele har Hansen en bror som har spilt i Brann før.

 – Det stemmer at Cato er broren min. Både jeg, Hege (tidligere Arna-Bjørnar-spiller) og Cato er raske fotballspillere. Kanskje ligger det i genene, undrer Tuva Hansen, som i motsetning til sin bror spiller i backrekken. Der var Hansen og kollegene hennes bunnsolide i fjor. I løpet av sesongen slapp laget kun inn seks (!!) scoringer. Det resulterte i at laget tok 17 seire av 18 mulige. Lokalrivalen Arna- var det eneste laget som maktet å ta poeng fra den suverene seriemesteren da lagene spilte 1-1 i fjor sommer.

Tuva Hansen og Brann hviler imidlertid ikke på laurbærene. Nå ligger alt fokuset på 2022-sesongen. Og Hansen vet at laget må bli bedre for å gjenskape resultatene.

– Vi må utvikle oss som lag, og fortsetter den prosessen som vi har påbegynt. Jeg tror at de spillerne som vi har fått inn vil øke nivået på laget, og på de spillerne som allerede er i klubben.

Som kaptein skal hun lede troppene mot alle som ønsker å tukte de regjerende seriemestrene. Det ansvaret tynger henne ikke.

 – Jeg vil nok si at lederegenskapene og kommunikasjon er blant mine sterkeste sider, og har derfor ikke noe imot å ta ansvar.

Spillestilen hennes er også med på å skape trygghet for sine medspillere. Hansen beskriver seg selv som en spiller med styrke i det defensive, og at farten hennes kommer godt med.

Sluttspill

Et nytt serieformat innføres fra og med årets sesong. Dobbel serie og sluttspillkamper er det som venter spillere og publikum. Tuva Hansen ser både fordeler og ulemper med denne nye ordningen.

– Det som er bra med denne modellen er at hvis vi kommer på topp fire, noe som helt klart er målet, så møter vi gode motstandere hele tiden. Det kan komme til nytte ikke minst som matching foran kampene i Europa. Også vet jeg selvfølgelig om ulempene med et slikt system.

Brann-kapteinen er veldig klar på at hun og laget bør fokusere på det de kan gjøre noe med, og ikke det som bestemmes av andre.

– Denne ordningen har blitt utsatt i to år nå på grunn av korona. Vi kan ikke la slikt distrahere oss. Jeg er veldig klar på at vi skal tenke en kamp av gangen, og fokusere på prestasjon på trening og i kamp. Akkurat som i fjor.

Hansen tror at oppskriften på fjorårets suksess ligger nettopp i at spillerne og trenerne fokuserte på de riktige tingene, og klarte å luke vekk alle mulige forstyrrende elementer.

– I fjor tenkte vi verken på tabell eller poeng. Vi fokuserte kun på enkeltkamper og på forberedelsene. Jeg tror dette var en svært viktig faktor for at vi til slutt tok gull.


Brann Kvinner er nytt av året, men laget har eksistert som Sandviken i lange tider. Tuva Hansen har merket seg forandringene.

  • Vi merker at medieinteressen har økt og at folk er mer obs på oss. Vi har fått et syngende publikum. Selv synes jeg det er veldig stas å bli Brann-spiller. Det føles som om vi er en del av noe større, noe som er veldig viktig for hele byen. Vi merker oss også at medieinteressen har økt. Så er det vår oppgave å prestere slik at interessen vedvarer, og kanskje blir enda større.    

Relaterte artikler

Diaspora? Diaspora.

Av Helge I ukene før påsken 2022 fikk byen Oslo usedvanlig mye omtale i så vel tradisjonelle som sosiale medier. For noen av oss som

Read More »

Husk partoutkort.no

Januar 2022 dukket plutselig en ny nettside opp det store internettet. Partoutkort.no kom til verden som en frisk pust i et ellers kjipt vinterhalvår der

Read More »

SK BRANN – VÅR GUD

Det er søndag 12. desember 2021. Klokka er 17.00. Og om to timar skal verda gå under. Eg har orkesterplass til undergangen. Femte rad. Midt

Read More »

Den 12. Mann dør aldri!

Supporterkulturen handlar sjølvsagt mykje om sangar, tifoar og borteturar til ymse stader i verda. Men også det å skrive om klubben vi elskar og livet

Read More »

Trollet ska hem!

Jeg har mange venner og bekjente som kunne passet godt til beskrivelsen “Stadiontrollet”. Skjeggete menn med til dels rund kroppsform og en noe uforutsigbar atferd.

Read More »

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *